Wat heb je nodig?
- 1 ei
- 150 gram roomboter
- 100 gram basterdsuiker (wit)
- 200 gram tarwebloem
Bereidingswijze
1) Split het ei, neem de eidooier en meng deze met de rest van de ingredienten in een keukenmachine of een mixer tot het deeg in een korrelige, kneedbare substantie veranderd.
2) Kneed de kruimels met koude (droge) handen tot een bol.
3) Laat deze bol een half uur in de koelkast rusten
4) Verwarm de oven voor op 175 graden celcius
5) Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit tot een lap van 40x40cm (ongeveer 4 millimeter dik)
6) Steek met uitsteekvormpjes of een glas koekjes uit een deeg.
7) Kneed het resterende deeg tot een bal, en ga terug naar stap 5.
8) Leg de koekjes op enige afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
9) Bak de koekjes 15-20 minuten lichtbruin en gaar.
Laat hierna even de koekjes afkoelen.
Eet smakelijk!